Prste da poližeš: Za promjenu spremite piletinu na lovački način, nećete se pokajati
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- 1 luk
- 1 paprika
- 2 čehne bijelog luka
- 100 ml vina
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 konzerva paradajza
- 1 šolja crnih maslina
- maslinovo ulje
- so, biber
Način pripreme:
- Piletinu kratko popržite da porumeni i izvadite iz tave.
- U istoj tavi popržite luk i bijeli luk.
- Dodajte papriku i dinstajte.
- Ubacite piletinu, podlijte vinom pa dodajte paradajz i kašiku paradajz pirea.
- Kuhajte 30-ak minuta pa uspite masline i kuhajte još 10-ak minuta, piše “Domaćica“…
Prste da poližeš: Za promjenu spremite piletinu na lovački način, nećete se pokajati
Reviewed by NagMag
on
12:57:00
Rating:
Post a Comment