Header AD

Prste da poližeš: Za promjenu spremite piletinu na lovački način, nećete se pokajati


Sastojci:
  • 1 kg pilećih bataka
  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 2 čehne bijelog luka
  • 100 ml vina
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 konzerva paradajza
  • 1 šolja crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • so, biber
Način pripreme:
  • Piletinu kratko popržite da porumeni i izvadite iz tave.
  • U istoj tavi popržite luk i bijeli luk.
  • Dodajte papriku i dinstajte.
  • Ubacite piletinu, podlijte vinom pa dodajte paradajz i kašiku paradajz pirea.
  • Kuhajte 30-ak minuta pa uspite masline i kuhajte još 10-ak minuta, piše “Domaćica“…

Prste da poližeš: Za promjenu spremite piletinu na lovački način, nećete se pokajati Prste da poližeš: Za promjenu spremite piletinu na lovački način, nećete se pokajati Reviewed by NagMag on 12:57:00 Rating: 5

Nema komentara

Reklama