Ambasador kocke
Način pripreme
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješati i dodavati po malo naizmjenice sa mlijekom da se nebi stvarale grudice. Kad se smjesa izjednači izliti u pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne bude pečeno.
Zavisno od brašna biskvit može zahtijevati i malo dodatnog mlijeka.
Skuhati 2 vrećice pudinga od vanilije i 1 vanilin šećer u 500 ml mlijeka.
Kad se puding ohladi na sobnu temperaturu a maslac sobne temperature i štaub šećer umutiti pjenasto i umiješati u puding i lagano mutiti dok ne dobijemo kompaktnu i jednoličnu masu.
Tako pripremljenu kremu nanijeti na ohlađen biskvit.
Na laganoj vatri ušpinati 250 gr šećera i 40 ml vode. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 110°C počnite mikserom praviti snijeg od 6 bjelanjaka. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 121C skinite ga sa vatre i lagano sipajte u snijeg dok ne potrošite sav sirup i onda ga stavite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne počne hvatati na stijenke posude, cirka 5-6 minuta.
Tako pripremljen snijeg nanesite na žutu kremu.
Dekorirajte sa čokoladnim zrncima, listićima ili žele bombonima narezanim na listiće.
Sastojci za biskvit
- šest žumanjaka
- 200ml ulja
- 180g šećera u prahu
- 240g oštrog brašna
- 150ml mlijeka
-polapraška za pecivo
Sastojci za žutu kremu
-dva puding od vanilije (80 gr)
- jedan vanilin šećer
- 250g maslaca
- 250g šećera u prahu
- 500ml mlijeka
Sastojci za snijeg
- pet bjelanjaka
- 250g šećera
- 40 mlvode
Izvor : bosanskikuhar
Ambasador kocke
Reviewed by NagMag
on
22:23:00
Rating:
Post a Comment