Header AD

RAMAZANSKI RECEPT: PAPRIKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM


RAMAZANSKI RECEPT: PAPRIKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM
enprom vam i danas predstavlja recept kojim ćete obogatiti svoj iftarski meni - paprike punjene uvijek svježim mljevenim mesom.

Potrebni sastojci:

10 do 15 paprika
6 glavica luka
500 g mljevenog mesa
1-2 mrkve
3-4 paradajza
1 vezica peršuna
1 čaša riže
biber
so
mljevena crvena paprika
1 kašika vegete

Priprema jela:
Očistite, operite i sitno isjeckajte luk pa ga propržite na ulju. Kada luk omekša, dodajte meso i miješajte kašikom da se rastrese. Posolite, pobiberite, pospite mljevenom crvenom paprikom. Miješajte i pržite kratko vrijeme pa dolijte pola čaše vode i pržite još malo. Dodajte oljušten i sitno sjeckan paradajz, očišćenu, opranu i sitno narezanu mrkvu i sitno nasjeckan peršunov list. Na kraju dodajte rižu. Sve dobro izmiješajte, skinite sa šporeta i pustite da se malo prohladi. Dok se nadjev hladi, operite paprike i izvadite im sjemenke. Napunite svaku papriku nadjevom i poredajte jednu do druge u vatrostalnu posudu. Nalijte toplom vodom tako da paprike budu u vodi. Stavite posudu u zagrijanu pećnicu. Dok paprike prokuhaju, temperatura može biti jaka, kasnije smanjite temperaturu na 200 do 210 stepeni i pustite da se paprike lagano kuhaju. Kad ostane samo malo tekućine, izvadite paprike.

(Iftarski Meni/Hayat/Foto: Ilustracija

RAMAZANSKI RECEPT: PAPRIKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM RAMAZANSKI RECEPT: PAPRIKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM Reviewed by NagMag on 21:20:00 Rating: 5