Header AD

Nevjerovatna svjedočanstva o ljekovitoj energiji bosanskih piramida: Momentalno jačanje imuniteta!


Vođen konstantnim pozitivnim svjedočenjima turista, tim Fondacije je realizovao dugogodišnju ideju o ispitivanju mjerljivih zdravstvenih parametara za učesnike projekta. U saradnji za studentima medicine, a pod vodstvom Emine Karamehić, studija je provedena u jeku turističke sezone.
Fondacija je na sebe preuzela sve troškove finansiranja ovog projekta. Uključeno je ukupno 20 ispitanika, za koje su plaćeni svi troškovi laboratorijskih nalaza u Domu zdravlja Visoko.
Ispitanici su bili podijeljeni u dvije grupe, za koje je unaprijed određen algoritam testiranja: radili su nalaze krvi i urina nakon čega im je mobilni tim sačinjen od studenata Medicinskog fakulteta mjerio vrijednosti krvnog pritiska, šećera u krvi i pulsa. Na licu mjesta su popunjavali i subjektivne skale ocjenjivanja tegoba, nakon čega su boravili u ljekovitoj komori labirinta Ravne (gdje je izmjerena najveća koncentracija blagotvornih negativnih jona) u trajanju od jednog sata.
Nakon posjete, rađene su identične gore navedene analize. Svaki ispitanik je prolazio ovaj algoritam dva puta u razmaku od sedam dana.
Rezultati ove studije bili su iznenađujući i vrlo pozitivni: u laboratorijskim nalazima je primjećeno usporavanje brzine sedimentacije eritrocita kod skoro svih ispitanika već nakon prve posjete, što ukazuje da su procesi jačanja imuniteta i sprečavanja razvoja infekcija počelo skoro momentalno.
Primijećeno je još smirivanje ili čak i potpuno rješavanje infekcija mokraćnih kanala kod svih ispitanika koji su imali patološke vrijednosti u nalazima nakon prvog testiranja, te smanjenje vrijednosti holesterola i triglicerida kod nekolicine. Rezultati mobilnog tima su bili izvrsni: kod velike većine ispitanika jeregistrovana stabilizacija mjerenih parametara u smjeru fizioloških vrijednosti.
Što se tiče subjektivnih skala tegoba, svi ispitanici su potvrdili da im je opće i zdravstveno stanje bilo mnogo bolje nakon provođenja studije.
Rezultati su do sada predstavljeni javnosti dva puta- na Internacionalnoj naučnoj konferenciji “Moć piramida” u Vogošći i na Kongresu fitoterapeuta i informoterapije u sarajevskoj Vijećnici.
Značaj ove studije se ogleda u kvantifikaciji i objektivizaciji pozitivnih iskustava koja su postala prepoznatljivi brend Bosanske doline piramida. Iako je uzorak mali, rezultati su odlični i ukazuju na potrebu daljnjeg istraživanja pa je poželjno uraditi studiju navećem uzorku, što je i planirano čim se obezbjede novčana sredstva.
Na kraju, zahvaljujemo se firmi “Bosnamedic” na donaciji aparata sa mjerenje šećera u krvi i prateće opreme, te se nadamo da će i druge ustanove prepoznati vażnost ovakvih ispitivanja i podržati rad Fondacije, piše “Piramidasunca.ba“…
Nevjerovatna svjedočanstva o ljekovitoj energiji bosanskih piramida: Momentalno jačanje imuniteta! Nevjerovatna svjedočanstva o ljekovitoj energiji bosanskih piramida: Momentalno jačanje imuniteta! Reviewed by NagMag on 15:23:00 Rating: 5

Nema komentara

Reklama