Header AD

HIFA Petrol prodaje majice s motivom Srebreničkog cvijeta: Pohvalno ili nemoralno?




"Ekskluzivna prodaja majica na benzinskim pumpama HIFA Group. Od srijede 29. juna na svim benzinskim pumpama HIFA Group imate mogućnost kupovine brendiranih majica 'FH brand i HAAD design' by Fikret Hodžić #ijasamizsrebrenice. Cijena majice iznosi 25 KM", napisali su na Facebook stranici

Osim prodaje majica s motivima srebreničke tragedije, na Facebooku je objavljena i promotivna nagradna igra "Osvoji brendiranu majicu 'FH brand'". U pozivu za učešće u nagradnoj igri je napisano da je potrebno u komentar na post napisati rečenicu/citat ili stih, vezan za sjećanje na Srebrenicu. 

"Budite kreativni. Tekst mora biti autorski i ni u kojem slučaju kopiran s neke druge internet stranice. Komentar s najviše pozitivnih lajkova osvaja dnevnu nagradu brendiranu majicu", napisano je. 

Prodaja majica s motivom Cvijeta Srebrenice je izazvala oduševljenje pojedinih korisnika HIFA-ine Facebook stranice, pogotovo kod Bosanaca i Hercegovaca koji žive van naše zemlje, dok su drugi ipak osudili komercijalizaciju simbola koji izrađuju srebreničke majke, a kojima su ostale samo uspomene na njihove najmilije ubijene u genocidu u julu 1995. godine.

Onaj ko nosi cvijet odaje počast ubijenim i pokazuje solidarnost sa srebreničkim i majkama Prijedora, Kozarca, Foče, Višegrada i drugih mjesta u BiH u kojima su počinjeni ratni zločini nad civilima.

Izvor : Klix
HIFA Petrol prodaje majice s motivom Srebreničkog cvijeta: Pohvalno ili nemoralno? HIFA Petrol prodaje majice s motivom Srebreničkog cvijeta: Pohvalno ili nemoralno? Reviewed by NagMag on 23:31:00 Rating: 5

Nema komentara

Reklama