Header AD

Stranke iz Republike Srpske najvile bojkot Parlamenta BIH



Za sutra planirana sjednica državnog Zastupničkog doma nije otkazana, iako je to tražio zamjenik predsjedavajućeg Mladen Bosić zbog navodne Ustavne krize. Zastupnici iz RS, sve su prilike, na sjednicu neće doći.

Ne postoje demokratski uslovi za održavanje sjednice, poručio je Bosić. Ustav se krši, navodi, jer se o reviziji raspravlja na neformalnim sastancima iako je nadležnost Predsjedništva BiH, a kako je rekao Ivanić.

Bosić je tražio da se sačeka sa održavanjem sjednice, dok se, kako kaže, ne stvore normalni uvjeti. Na Kolegiju Doma predsjedavajući se usprotivio odlaganju sjednice. Ustavna kriza zaista postoji, poručili su iz Kluba SDS-a.

Sjednica će biti održana sutra, poručio je predsjedavajući Šafik Džaferović. Pozvao je zastupnika da dođu na sjednicu.

Srpski predstavnici neće napustiti institucije, poručila je Aleksandra Pandurević.

Džaferović je ocijenio da se priča o reviziji ni u kom slučaju ne može dovesti u vezu sa sjedicom Parlamenta. Iz opozicije kažu da je situacija slika i prilika vladajuće koalicije.

Mnogo veća bura, po pitanju revizije, stvorena je u BiH, nego u Srbiji. Bar je tako kada je u pitanju prvi čovjek Vlade.

Srbi i Bošnjaci se ne mogu odvojiti, poručio je Vučić. Srbi ne mogu živjeti bez Bošnjaka, a Bošnjaci ne mogu bez Srba, zaključio je srbijanski premijer.


Više u video-prilogu.

Izvor : TV1
Stranke iz Republike Srpske najvile bojkot Parlamenta BIH Stranke iz Republike Srpske najvile bojkot Parlamenta BIH Reviewed by NagMag on 17:26:00 Rating: 5

Nema komentara

Reklama