Header AD

DJELUJE PROTIV RAKA, IMA ANTIUPALNA SVOJSTVA, SMANJUJE HOLESTEROL: Saznajte zašto morate piti čaj od đumbira


Otkrivamo zašto bi trebali početi piti đumbir čaj i kako ga pripremiti. Naime, đumbir jača imuni sistem. Poznato je kako đumbir ima dvije aktivne tvari poznate kao gingerdiol i gingerols. Imaju snažno antivirusno, anti gljivično i antibakterijsko svojstvo, piše “Dnevno“…
Također, đumbir je bogat anti-upalnim tvarima i spojevima koji su u mogućnosti da nas štite od raznih zdravstvenih problema i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima izazvanih upalom. Ako koristite đumbir na redovnoj osnovi, bit ćete u mogućnosti poboljšati kognitivne performanse i pamćenje, jer ovaj začin čuva nas sigurno od upala, oksidativnog stresa i apoptoze. Đumbir je vrlo efikasan i koristan za žene srednjih godina.
Osim toga, đumbir se bori protiv simptoma kardiovaskularnih bolesti, uključujući hipertenziju i visoke nivoe holesterola. A ujedno i stimuliše probavu i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari. Dakle, potrošnja đumbir može spriječiti mučninu, zatvor, oštećenja probavnog sistema, povraćanje, proljev, grčeve i nekoliko drugih sličnih zdravstvenih problema.
Nekoliko istraživanja su pokazala da đumbir može spriječiti napredak, opstanak i metastaziranje stanica oboljelih od raka. Posebno je djelotvoran za zaštitu od raka gušterače, prostate, mjehura, kože, pluća i jetre.
Recept za čaj
Sastojci
  • šoljica vode
  • između četiri i šest kriški sirovog đumbira
  • mali lonac za pirjanje (keramika)
  • organski med
Priprema:
Stavite vodu u keramički lonac i čekajte dok ne počne ključati. Nakon toga, dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte sadržaj oko 15 minuta.
DJELUJE PROTIV RAKA, IMA ANTIUPALNA SVOJSTVA, SMANJUJE HOLESTEROL: Saznajte zašto morate piti čaj od đumbira DJELUJE PROTIV RAKA, IMA ANTIUPALNA SVOJSTVA, SMANJUJE HOLESTEROL: Saznajte zašto morate piti čaj od đumbira Reviewed by NagMag on 16:58:00 Rating: 5

Nema komentara

Reklama